zakelijk verkeer


zakelijk verkeer 1.0

het zich verplaatsen van vervoermiddelen en personen voor beroepsdoeleinden
Afhankelijk van het verband al dan niet met inbegrip van het woon-werkverkeer.

Algemene voorbeelden


Duidelijk is dat het woon-werkverkeer, zakelijk verkeer en recreatieverkeer ook zonder de komst van Maasvlakte 2 verder zou toenemen.

https://www.maasvlakte2.com/nl/dossier/detail/dossier/4/article/333

Zowel nationaal als internationaal heeft TC&O Management [...] diverse projecten uitgevoerd op het gebied van mobiliteitsmanagement. Niet alleen op het gebied van woon-werkverkeer maar ook voor zakelijk verkeer, recreatief verkeer, attractieparken, toerisme en binnensteden.

https://www.tco-mvm.nl/_tco/index.php/voorbeelden/diensten,

In het DE en EC scenario komt verder bijna 40% van de baten ten gunste van het woon-werkverkeer, terwijl zakelijk verkeer en overig verkeer elk rond de 30% liggen. In het GC scenario ligt het aandeel in de baten voor het zakelijk verkeer relatief hoog: in de 300 km/u alternatief komt in 2020 ruim 40% ten gunste van de zakelijke reiziger.

http://www.cpb.nl/nl/pub/werkdoc/128/wd128.pdf,

De bijtelling van 10% of 2,5% voor overige bestelauto's is vervallen. Hiervoor in de plaats is een vast percentage van 22% gekomen, dat geldt als meer dan 500 kilometer privé wordt gereden met een bestelauto. Woon-/werkkilometers vallen hier niet onder. Die gelden weer als zakelijk verkeer.

http://www.jongbloed-fiscaaljuristen.nl/tips_trucs/tips_auto_van_de_zaak/bestelauto_en_bijtelling/,

Nijmegen werkt aan een goede bereikbaarheid van de stad voor inwoners, bezoekers en zakelijk verkeer; zowel per auto, fiets als openbaar vervoer.

http://www2.nijmegen.nl/wonen/verkeervervoer/bereikbare_stad

zakelijk verkeer 2.0

de verzending van berichten die louter betrekking hebben op werk en beroep

Algemene voorbeelden


Dit laatste vloeide voort uit het feit dat het gebruik van het e-mailsysteem slechts was toegestaan voor zakelijk verkeer.

http://www.cbpweb.nl/downloads_av/AV21.pdf